Iedereen kent wel de kerk als gebouw, maar velen weten vaak niet hoe deze gebouwen in 2000 jaar christendom tot stand zijn gekomen. Het interieur van de kerk met al zijn attributen vraagt ook om enige uitleg. Nog mysterieuzer is voor velen de liturgie met al zijn symbolen.

We behandelen de architectuur van de gebouwen en de rituelen in de katholieke liturgie in twee lezingen op 10 april en 1 mei. De locatie is de Emmaus-Pauluskerk (Kerkelanden 5 te Hilversum). U wordt uitgenodigd op een reis door de tijd. Mogelijk krijgt u ook antwoorden op zaken die u nooit durfde of kon vragen.

10 april om 20:00 uur – Kerkelijke architectuur (Leo Mathot)

1 mei om 20:00 uur – Kerkelijke liturgie (Diaken Evert Florijn)

De toegang is gratis. Wel vragen we u vriendelijk om een vrijwillige bijdrage om de kosten van de koffie en de zaalhuur te dekken. Aanmelden voor de lezingen wordt op prijs gesteld! U kunt u aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de loop van mei organiseren we ook rondleidingen door diverse parochiekerken in het dekenaat. Deze worden bijtijds aangekondigd op de websites https://www.kanparochies.nl en https://www.vitus.nl. Hou deze websites in de gaten voor de planning.

Diaken Evert Florijn en Leo Mathot

Login Form

credits  / cookie gebruik