KAN parochies, 29 juni 2020

Beste parochianen van de KAN-parochies,

De kerken zijn weer open voor vieringen met publieke toegankelijkheid. Daar zijn we echt blij om. Misschien bent u de afgelopen weken al weer bij één of meerdere vieringen geweest en wat fijn dat we ook de H. Communie weer mogen ontvangen. Het heeft allemaal lang geduurd. Het gaat er in onze kerken om dat we ons veilig voelen en veilig weten. Het is daarom natuurlijk goed om de maatregelen van de Rijksoverheid en van de RK Kerk, in de eerste plaats de anderhalve meterregel en de hygiënemaatregelen, in acht te nemen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het coronavirus onder controle blijft!

Op 24 juni jl. heeft het kabinet verdere versoepelingen aangekondigd, maar voor de kerken zijn die beperkt. Zo kunnen wij in de KAN-kerken bij lange na geen 100 mensen een plek geven. In Kortenhoef zal het maximum 50 zijn, in Ankeveen 40 en in Nederhorst den Berg 54. Het reserveren blijft verplicht, maar toch zijn we gelukkig dat het aantal meer is dan de eerdere 30. Daarnaast vieren we met ingang van aankomend weekend, 4/5 juli 2020, weer volgens het normale rooster. We kijken er als voorgangers naar uit om u weer te zien en samen te vieren!

De links naar de protocollen vindt u hieronder.

Vrede, alle goeds en tot snel,

Diaken Wim Balk

N.B.

1. Het volledig protocol van de Nederlandse Bisschoppenconferentie is te lezen op www.rkkerk.nl
  2. Het volledige protocol voor de KAN-parochies is te lezen via deze link
  3. Het protocol voor de gelovigen voor de KAN-parochies is te lezen via deze link

Beste parochianen van de KAN-parochies,

Met deze mail zend ik u bericht rond het Hoogfeest van Pinksteren. Dat de heilige Geest ons kracht mag blijven geven en ons mag blijven troosten. Dat de heilige Geest ons ook het enthousiasme mag geven om vol te houden, om gemeenschap te blijven als KAN, om gemeenschappen te blijven in alle drie parochies. Alle drie evenveel waard, alle drie evenveel waard als elke andere kerk in ons dekenaat. We mogen trots blijven om wat we samen doen en wat we samen hebben.

Ik hoop dat het u goed gaat. Wilt u het meegestuurde bericht misschien printen en geven aan diegenen die geen mail hebben? Klik hier. Heel veel dank daarvoor!

Hopelijk tot snel en met vriendelijke groet,

Met vriendelijke groet,

Diaken Wim Balk

noveen 1noveen 2Noveenkaars H. Corona met gebed voor deze tijd. Prijs: €5,-. Te bestellen tot en met zondag 26 april a.s. door een berichtje te sturen met uw naam en adres (alleen binnen Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg) aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U ontvangt dan een berichtje met IBAN nummer en de vraag of u de noveenkaars in de kerk komt ophalen of dat de diaken deze bij u thuis op afstand aflevert.

Wat velen niet weten: 'Corona' of 'Korona' / 'Stephania' is ook de naam van een relatief onbekende heilige van de katholieke kerk, die waarschijnlijk rond 160 in Egypte of in Syrië of in Antiochië is geboren en die op 16-jarige leeftijd het martelaarschap onderging en vooral in Oostenrijk en Beieren wordt vereerd. De vroegchristelijke martelares stierf waarschijnlijk rond 177 op 16-jarige leeftijd in de tijd van vervolging van christenen samen met haar vader, St. Victor van Siena. Volgens andere bronnen was Corona zelfs de vrouw van de martelaar Victor. Ze werd gearresteerd omdat ze probeerde mensen te troosten die werden gemarteld. Haar dood was erg wreed. De herdenkingsdag van de jonge heilige is 14 mei. De heilige wordt vooral vereerd in Oostenrijk, Beieren en Bohemen, waar zelfs pelgrimstochten zijn. St. Corona am Schöpfl, St. Corona am Wechsel, de bedevaartskerk St. Corona bij Staudach en de bedevaartkerk Handlab zijn bekend. De verering is ook gedocumenteerd in Wenen, de Oostenrijkse munteenheid werd tot 1924 genoemd naar de heilige "kroon". Karel de Grote vereerde de heilige op zo'n manier dat hij corona-relikwieën naar Aken bracht en de heilige tot co-patroonheilige van het “Aachener Marienstift” maakte. En nu het verbazingwekkende: de heilige is de patroonheilige van schatgravers en ook verantwoordelijk voor epidemieën en stormen. Corona is ook verantwoordelijk voor standvastigheid in het geloof en voor geldzaken. (van kerknet.be)

De Paaswake wordt vanavond, zaterdag 11 april 2020, door het pastoresteam in een besloten viering gevierd in de Emmaus in Hilversum. De viering begint om 20:00 uur. Alle Paaskaarsen van de tien parochiekerken uit ons dekenaat worden daar gewijd. Een bijzondere viering die ook live is te volgen via de volgende link: https://www.youtube.com/channel/UCO7f6aewZ7Gzl8SO2xmYbGg

Namens het voltallige pastoresteam wens ik u alvast een Zalig Pasen, vrede en alle goeds,

diaken Wim Balk

Boekjes Goede week

Onderstaand kunt u de teksten voor de paasvieringen lezen, downloaden of afdrukken. U kunt kiezen: in boekvorm of als aansluitende tekst. De informatie opent in een nieuw venster.

Als tekst:

Witte donderdag 9 april 2020 Kortenhoef

Eerste Paasdag 12 april 2020 Nederhorst den Berg

In boekvorm:

Witte donderdag 9 april 2020 Kortenhoef

Eerste Paasdag 12 april 2020 Nederhorst den Berg

Kies voor dubbelzijdig afdrukken en spiegelen over korte zijde!